Dmitri Medvedev: Rusia a interzis de azi importurile alimentare din UE, SUA, Norvegia, Canada și Australia

Data publicării:
medvedev - fb

Decretul a fost semnat de Dmitri Mevedev astăzi și vizează importurile de carne de vită, carne de porc, carne de pasăre, pește, brânză, lapte, legume și fructe din Uniunea Europeană, Statele Unite, Canada, Australia și Norvegia. În schimb, nu sunt vizate de sancțiuni importurile de alcool din UE și SUA.

Interdicția intră în vigoare astăzi și este valabilă un an, potrivit presei ruse. Premierul Medvedev a afirmat că prin aceste măsuri va fi stimulată creșterea pieței alimentare din țara sa.

Anunțul vine după ce în urmă cu câteva zile Moscova a avertizat că Rusia ar putea impune restricții tuturor companiile aeriene care folosesc rutele transsiberiene către Asia și după ce sancțiunile UE la adresa Moscovei au afetat activitatea unei companii low-cost.

În scopul protejării intereselor naţionale ale Federaţiei Ruse, am ordonat interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor anumitor tipuri de produse agricole, de materii prime şi de produse alimentare provenind din ţările care au dispus sancţiuni economice contra Rusiei”, a spus Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

Măsura anunțată de Vladimir Putin vine în condițiile în care Finlanda a anunțat că vrea să ceară UE „compensații”, dacă sancțiunile impuse Rusiei vor afecta economia țării.

UE a impus, începând cu 1 august, noi sancțiuni Rusiei. Acestea vizează reducerea accesului Federației Ruse la piețele financiare europene, un embargo asupra contractelor care privesc echipamente militare și limitarea vânzării tehnologiilor din domeniul energiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri