Dodon îi promite lui Putin anularea Acordului de Asociere cu UE

Data publicării:
putin da mana cu dodon - kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat la Moscova că va pleda pentru anularea Acordului de Asociere RM - UE. Acest lucru s-ar putea întâmpla după următoarele alegeri parlamentare, când socialiștii de la Chișinău ar putea obține majoritatea în Legislativ, informează Agora.md.

putin da mana cu dodon - kremlin.ru
Igor Dodon și Vladimir Putin / FOTO: kremlin.ru

„Eu am pledat, nu o dată, pentru anularea acestui Acord. Acest document nu a adus nimic pentru Republica Moldova. Noi am pierdut piața rusă. Eu nu exclud că după următoarele alegeri parlamentare, când sper că PSRM va obține majoritate parlamentară, acest Acord va fi anulat”, a declarat Igor Dodon, în cadrul conferinței comune cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Totodată, președintele moldovean a adăugat că a venit cu inițiativa de semnare a unui Memorandum de colaborare cu Uniunea Euroasiatică. „Am propus ca, în câteva săptămâni, să definitivăm acest document. E un prim pas de apropiere. De asemenea, l-am rugat pe domnul Vladimir Putin să examineze posibilitatea ca Republica Moldova să obțină postura de observator în cadrul Comisiei economice în cadrul Uniunii Euroasiatice”, a mai adăugat Dodon.

„Discuțiile cu președintele moldovean s-au desfășurat într-o atmosferă foarte constructivă – foarte prietenoasă, aș spune – și au fost consistente”, a declarat, la rândul său, Vladimir Putin.

Referindu-se la relația bilaterală, liderul de la Kremlin a spus că evoluția ei va depinde, în mare măsură, „de modul în care Moldova își va construi relația cu Uniunea Europeană”. „Mă refer la Acordul de Asociere încheiat între Moldova și UE, parafat și intrat în vigoare. Pentru noi, acest lucru prezintă riscuri similare celor cu care ne-am confruntat după semnarea docmentelor relevante între Ucraina și UE”, a mai spus Putin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri