Se știe cine sunt doi dintre capii bandei de români care fug din restaurante fără să plătească

Data actualizării: Data publicării:
restaurant teapa romani spania

Poliţia spaniolă a identificat doi dintre capii bandei de români care au fugit de la un restaurant din Spania fără să plătească, relatează News.ro.

restaurant teapa romani spania

Autorităţile au reuşit să îi identifice datorită actelor de identitate prezentate în momentul în care au dat avansurile pentru petreceri, însă nu au făcut publice numele lor. Cei doi ar fi avut ultimul domiciliu cunoscut în oraşul Ponferrada, din provincia Leon (nord-vestul Spaniei), însă ar fi fugit după ce faptele lor au atras atenţia presei.

Forţele de ordine îi caută în prezent şi analizează dacă îi poate acuza de vreo infracţiune. Proprietarul unuia dintre restaurantele jefuite a denunţat încălcarea contractului, ceea ce înseamnă că poate deschide un proces civil. Dacă se dovedeşte, însă, că românii au acţionat cu intenţia expresă de a înşela, pot fi acuzaţi de fraudă.

Românii care au fugit săptămâna trecută dintr-un restaurant spaniol fără să plătească au mai dat câteva astfel de lovituri, scrie presa spaniolă, care informează că proprietarii altor localuri păgubite i-au găsit pe Facebook.

Românii care participau la o petrecere de botez într-un restaurant din Bembibre, nord-estul Spaniei, şi au părăsit localul fără să plătească o notă de aproximativ 2.000 de euro, obişnuiau să acţioneze astfel. 

Chelneri, barmani şi proprietari de localuri din regiunea Bierzo au pus cap la cap întâmplările din ultima perioadă şi au constatat că ar fi vorba despre un grup de români de etnie romă, care conduc maşini scumpe şi care nu plătesc pentru petrecerile de familie. Poliţia continuă acum cercetările, graţie înregistrărilor şi fotografiilor pe care românii le-au publicat pe reţele de socializare.

Proprietarul restaurantului-hotel El Carmen, unde românii au dat cea mai recentă „lovitură”, a confirmat că a fost vorba despre cel puţin 120 de persoane şi că pierderea depăşeşte 2.000 de euro. Au fugit chiar înainte de a fi servit desertul. În ritmul dansului au mers în afara localului, iar ospătarii au observat uimiţi cum toţi se urcă în maşini şi pleacă în trombă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri