Doi francezi care mergeau spre Siria pentru a deveni membri ai grupării Statul Islamic, arestaţi în Ungaria

Data publicării:
CATUSE-Mediafax Foto-Cristi Cimpoes

FOTO: MediafaxFoto

Janos Hajdu, directorul Centrului ungar pentru combaterea terorismului (TEK), a declarat joi că incidentul a avut loc la sfârşitul lunii decembrie 2014, informează Mediafax.

Cei doi tineri islamişti francezi au fost arestaţi de autorităţile ungare la punctul vamal Kelebia, situat la frontiera Ungariei cu Serbia.

Cei doi tineri, care intenţionau să meargă în Siria pentru a deveni membri ai grupului terorist Stat Islamic, au fost predaţi autorităţilor franceze.

Janos Hajdu a explicat că acesta nu a fost un incident izolat. În noiembrie 2014, o tânără olandeză a fost reţinută în timp ce încerca să meargă în Siria.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat joi că le va propune statelor membre UE un nou plan de combatere a terorismului, după atacul care a vizat redacţia revistei Charlie Hebdo.

"În cursul săptămânilor care urmează, vom prezenta un nou program de combatere a terorismului", a anunţat Juncker într-o conferinţă de presă comună cu Laimdota Straujuma, premierul Letoniei, ţară care asigură preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. Uniunea Europeană intenţionează să intensifice colectarea şi schimbul de informaţii privind riscurile teroriste.

Potrivit serviciilor de spionaj, aproximativ 3.000 de europeni au devenit membri ai grupurilor teroriste din Irak şi Siria, ei reprezentând o ameninţare gravă pentru securitatea Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri