Doi morți și violențe în tabăra de refugiați din Lesbos

Data publicării:
incendii lesbos

Imigranții de pe insula greacă Lesbos au provocat incendii, în noaptea de joi spre vineri, în tabăra de refugiați de la Moria, pentru a protesta după ce o femeie și un copil au murit în cortul lor în urma exploziei unei butelii cu gaz, relatează Agerpres, care citează AFP.

incendii lesbos

Femeia de 66 de ani gătea în cort și și-a pierdut viața în urma incendiului provocat de explozia unei butelii cu gaz. Un copil de șase ani care se afla în fața cortului, grav rănit în incendiu, a încetat din viață în urma rănilor.

Mama lui și un doilea copil în vârstă de patru ani care se aflau, de asemenea, în fața cortului au fost internați în spital cu răni grave.

După această tragedie, refugiații au provocat incendii în tabără, soldate cu importante pagube materiale. Între refugiați și forțele de ordine au izbucnit confruntări în cursul cărora șase migranți au fost răniți.

Unii refugiați au părăsit tabăra, însă au revenit câteva ore mai târziu.

„Situația se calmează treptat”, a declarat o sursă din cadrul poliției.

Incidentele au fost frecvente în ultimele luni în taberele de refugiați de pe insulele Greciei din Marea Egee unde sunt înghesuiți aproape 16.000 de migranți pe 7.500 de locuri.

În septembrie, la Moria au avut loc incidente grave, când o parte a taberei a fost distrusă de un incendiu criminal care a făcut ca toți cei 5.000 de migranți să fugă din tabără. Ulterior, s-au întors.

Zilele trecute, un sirian a fost rănit la cap de o piatră aruncată de un individ neidentificat, pe Insula Chios, unde timp de trei zile s-au înregistrat incidente între refugiați și localnici. Poliția a arestat cel puțin trei imigranți.

Refugiații sunt blocați pe insulele elene după închiderea frontierelor în Europa și acordul dintre UE și Turcia în baza căruia imigranții urmează să fie trimiși înapoi în Turcia. Pentru a evita această perspectivă, majoritatea acestora au cerut azil în Grecia, iar procedura este foarte îndelungată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri