Doi români au fost răniți în atacul din Franța

Data publicării:
LAZAR COMANESCU ministrul afacerilor externe agerpres 8100421

Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că, la această oră, nu sunt români printre persoanele decedate.

Ministrul a precizat totuși că doi români au fost răniți, dar că nu poate oferi la această oră mai multe date. Cele două persoane primesc îngrijiri la spital.

„Cel puţin până la momentul de faţă, nu avem informaţii că ar fi victime cetăţeni români. Ştim doar că există doi cetăţeni români care trăiesc în Franţa şi care sunt răniţi, dar sunt îngrijiţi în spitalele de acolo, de la Nisa", a spus Lazăr Comănescu, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Ministrul nu a putut da mai multe informaţii despre victime, spunând că serviciile consulare sunt la Nisa şi îşi fac datoria.

„Sunt informaţiile pe care le avem. Ţineţi seama şi de confidenţialitatea unor informaţii cu caracter personal”, a răspuns Lazăr Comănescu în legătură cu vârsta victimelor.

De asemenea, ministerul Afacerilor Externe a condamnat acest atac.

Lazăr Comănescu a mai spus că i-a transmis personal condoleanțe omologului său francez.

Aseară, un camion a lovit mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței. 84 de persoane au murit și peste o sută au fost rănite. Șoferul camionului care a izbit mulțimea a fost împușcat. Președintele francez, François Hollande, a anunțat prelungirea cu trei luni a stării de urgență, care urma să fie ridicată la 26 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri