Doliu național. 40 dintre victimele tragediei aviatice din Ucraina au fost aduse în Olanda

Data publicării:
ceremonie olanda

Unul câte unul, sicriele cu victimele tragediei aviatice de săptămâna trecută au fost coborâte din camionul staţionat pe pista aeroportului din Harkov şi urcate în cele două aeronave militare cu aveau să îi aducă în Olanda. În total, 40 de trupuri, victime nevinovate ale unui conflict care nu era al lor.

Sute de oameni, prieteni, rude dar şi necunoscuţi impresionaţi de drama din Ucraina, au aşteptat într-o tăcere îngheţată sosirea celor două aeronave pe aeroportul din Eindhoven. O fanfară militară a dat onorul atunci când victimele au fost aduse pe pâmânt olandez.

Când fanfara a tăcut, s-a lăsat din nou liniştea dureroasă şi fiecare sicriu a fost transferat în una din cele 40 de maşini mortuare. Rămăşiţele pământeşti ale pasagerilor din avionul malaezian vor fi duse la identificare. Abia apoi familiile vor putea să îi înmormânteze pe cei dragi.

Rudele şi prietenii celor 298 de victime din zborul Amsterdam-Kuala Lumpur au un motiv în plus de suferinţă. La locul tragediei sunt căutate în continuare cele 82 de trupuri care lipseau din trenul ce a adus corupurile recuperate de la locul prăbuşirii.

„Este posibil ca multe cadavre să fie în continuare acolo, în aer liber, sub soarele de vară european, supuse interferenţelor şi ravagiilor provocate de căldură şi animale”, spunea premierul australian Tony Abbott.

298 de oameni, dintre care 193 de olandezi, se aflau la bordul avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care se deplasa pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur şi care a fost doborât, cel mai probabil, de o rachetă sol-aer trasă dintr-o zonă controlată de separtiştii ucraineni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri