Dosar penal pentru unicul opozant al lui Putin

Data publicării:
ilya ponomarev 2

Lui Ilia Ponomariov, un opozant foarte vocal al lui Putin, i s-a deschis dosar penal fiindcă şi-ar fi însuşit aproape 700 de mii de euro pentru a ţine o serie de cursuri la un institut tehnologic de stat. Anchetatorii spun că deputatul ar fi luat banii, dar în locul cursurilor propriu-zise nu a făcut decât nişte comentarii şi adăugiri la temele anunţate.

Ponomariov, lăsat fără imunitate din aprilie, spune că acuzaţiile care i se aduc sunt motivate politic. Deputatul a criticat în repetate rânduri politicile Rusiei şi denunţat o serie de manevre politice îndreptate împotriva sa. Acesta se află de aproape un an în Statele Unite. A plecat in august 2014 într-o călătorie de afaceri, iar de atunci acuză Moscova că îl împiedică să se întoarcă acasă şi că autorităţile i-au blocat conturile bancare.

Anchetatorii ruşi însă ameninţă că îl vor da în urmărire internaţională, dacă nu vine în Rusia pentru investigaţii.

Sunt în opoziţia politică din 2002, am fost atacat de câteva ori, am nasul spart din cauza unuia dintre aceste atacuri organizate cu ajutorul agenţilor de la Ministerul rus de Interne şi al neonaziştilor, deci sunt destul de obişnuit şi cred că asta face parte din fişa postului”. Declaraţia a fost făcută de Ilia Ponomariov, într-un interviu în exclusivitate acordat în aprilie emisiunii „Pașaport diplomatic” de la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri