Două avioane de pasageri au evitat la limită o coliziune pe pistă

Data publicării:
avion1

Autorităţile belgiene au lansat o anchetă, după ce două avioane de pasageri au evitat săptămâna trecută la limită o coliziune pe pista aeroportului Zaventem din Bruxelles. Se pare că cele două avioane implicate în incident aparţin companiilor Lufthansa şi Air Lingus, scrie Le Soir, citată de News.ro.

avion1

Reprezentanţii sindicatului belgian de trafic aerian au susţinut că incidentul a avut loc săptămâna trecută la intersecţia a două piste ale aeroportului, după ce echipajul de pe una dintre aeronave a ignorat instrucţiunile primite de la turnul de control şi a executat o manevră nepermisă de intrare pe pista de aterizare a celui de-al doilea avion.

Potrivit autorităţilor belgiene, aeronava care a ignorat instrucţiunile turnului de control era un Embraer ERJ-195 operat de linia aeriană italiană Air Dolomoti, care aparţine de compania Lufthanasa. În acelaşi timp, un avion Airbus A320 al companiei irlandeze Air Lingus se pregătea să aterizeze pe aceeaşi pistă.

Pentru a evita coliziunea directă, echipajul avionului irlanez a luat de urgenţă altitudine şi a renunţat la manevrele de aterizare, până în momentul în care pista a fost eliberată de aeronava operată de Air Dolomoti

„Când un asemenea incident are loc, de obicei o anchetă este condusă de către autorităţile competente”, se arată într-un comunicat al sindicatului belgian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri