Două femei, jefuite de cinci milioane de euro în Paris

Data publicării:
BANI EURO - BACKGROUND

Două cetăţene din Qatar care tocmai aterizaseră pe aeroportul de la Bourget (Seine-Saint-Denis), au fost deturnate cu tot cu şofer pe autostrada A1, la intrarea în Paris, luni seara, către ora locală 21.30 (22.30, ora României), iar doi agresori mascaţi le-au jefuit de "cel puţin cinci milioane de euro", potrivit unor surse din poliţie citat de News.ro.

BANI EURO - BACKGROUND

Doi bărbaţi cu faţa acoperită de cagule au obligat automobilul marca Bentley la bordul căruia se aflau femeile să iasă de pe autostradă şi să oprească.

După ce le-au stropit cu gaze lacrimogene pe cele două sexagenare şi pe şoferul lor, ei au jefuit "tot ce se afla în maşină: bijuterii, haine, bagaje... un prejudiciu în valoare de cel puţin cinci milioane de euro", potrivit uneia dintre sursele citate.

Brigada de Reprimare a Banditismului (BRB) din Paris a fost sesizată cu ancheta.

Porţiunea respectivă de drum care deserveşte aeroporturile Roissy-Charles-de-Gaulle şi Bourget este adesea scena unor jafuri de maşini, vizând automobile de lux în ambuteiaje sau străini despre care se crede că ar transporta sume importante de bani în numerar.

În octombrie, un taxi la bordul căruia se afla Philippe Ginestet, preşedintele-director general al magazinului de solduri Gifi, a fost atacat la ieşirea de pe aeroportul de la Bourget de trei bărbaţi care i-au furat bagajele, un prejudiciu estimat la aproximativ 100.000 de euro.

Tunelul din Landy, poarta de intrare în nordul capitalei dintre La Porte de la Chapelle şi Stade de France, este deosebit de supraveheată la ore de vârf.

În aprilie 2015, o colecţionară de artă coreeană a fost jefuită de bijuterii în valoare de patru milioane de euro, după ce trei persoane, înarmate cu un silex, au spart geamul taxiului în care se afla.

La începutul lui noiembrie, Manuel Valls a anunţat o serie de măsuri şi o anvelopă în valoare de câteva zeci de milioane de euro în vederea apărării turismului, un sector afectat de atentatele teroriste şi jafuri ca cel care a vizat-o pe celebra Kim Kardashian, comis în capitală.

Cea mai mare parte (15 milioane de euro) este alocată securităţii turiştilor, în special în regiunea pariziană.

În mod concret, este prevăzută echiparea mai multor zone turistice cu camere de supraveghere, în special în sectoarele afectate de jafuri, ca tunelul Landy sau hoteluri de la periferia pariziană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri