Două persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate în Elveția

Data publicării:
Tantar GettyImages-85878091

 

FOTO: Guliver/Getty Images

Autoritățile de la Berna au asigurat că monitorizează cu atenție situația, informează EFE.

Pentru moment, Elveția nu a recomandat oficial evitarea călătoriilor în statele în care s-a depistat prezența virusului.

Transmis de țânțarul Aedes aegypti, la fel ca și virușii care provoacă febra Dengue sau Chikungunya, virusul Zika a fost descoperit în 21 de țări din America Latină. Epidemii s-au înregistrat mai ales în Brazilia, Columbia, Salvador, Panama și Republica Capul Verde.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), virusul se transmite prin sânge, iar cea mai eficientă metodă de prevenție constă în evitarea zonelor în care există mulți țânțari, folosirea de substanțe contra înțepăturilor acestor insecte și a paturilor dotate cu plase contra țânțarilor.

În Brazilia, țara cea mai afectată de Zika, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-născuți. OMS a declarat luni că „nu a fost încă stabilită o legătură de tip cauză-efect între infectarea cu Zika în timpul sarcinii și microcefalia la nou-născuți”, dar a subliniat că există „dovezi circumstanțiale foarte îngrijorătoare” în acest sens.

CITIŢI ŞI: 

Explicații privind reapariția virusului Zika

VIDEO. "Boala bebeluşilor cu capul mic". Imagini cu puternic impact emoţional

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri