Eliberat provizoriu de TPI. Ultranaționalistul sârb Voislav Șeșeli a ajuns la Belgrad

Data publicării:
seselj crop

Vojislav Seselj / FOTO: MediafaxFoto

Voislav Șeșeli a fost întâmpinat pe aeroportul din Belgrad de membri ai familiei sale, de lideri ai Partidului Radical (SRS) şi de peste 1.000 de simpatizanţi.

Revenirea lui Șeșeli la Belgrad reprezintă un moment delicat pentru premierul Aleksandar Vucici şi pentru preşedintele Tomislav Nikolici, doi foşti membri ai formaţiunii ultranaţionaliste. Nikolici şi Vucici, colaboratori apropiaţi ai lui Voislav Șeșeli, au părăsit Partidul Radical în 2008, creând propria formaţiune proeuropeană.

Săptămâna trecută, judecătorii Tribunalului Penal Internaţional au dispus eliberarea provizorie a liderului ultranaţionalist sârb Voislav Șeșeli, din "raţiuni umanitare", din cauza stării de sănătate a acestuia.

Acuzat de crime de război, acte de tortură şi alte crime comise în Croaţia şi Serbia în anii 1990, Voislav Șeșeli, în vârstă de 60 de ani, poate aştepta în Serbia pronunţarea verdictului.

Judecătorii au luat această decizie "din cauza deteriorării stării de sănătate a acuzatului" şi pentru a-i oferi ocazia de a beneficia de tratament medical, a declarat Magdalena Spalinska, purtătorul de cuvânt al TPI. Conform condiţiilor eliberării, Voislav Șeșeli nu trebuie să aibă contacte cu persoane implicate în procesul său, cu excepţia propriilor avocaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri