Elveția | Un avion de luptă a fost dat dispărut

Data actualizării: Data publicării:
avion vanatoare elvetia

Un avion de luptă al forțelor aeriene elvețiene care survola Alpii în centrul Elveției este dat dispărut de luni după-amiază, a anunțat Ministerul Apărării, citat de AFP.

avion vanatoare elvetia

Au fost declanșate imediat operațiuni de căutare. Soarta pilotului este în prezent necunoscută”, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Avionul „F/A-18 C cu un singur loc al Forțelor aeriene elvețiene este dat dispărut de la ora 16:30, luni după-amiază, în regiunea Susten”, a mai precizat sursa citată.

În iunie, două avioane de vânătoare elvețiene de tipul Tiger F-5E au intrat în coliziune în timpul unui antrenament în Olanda și unul dintre aceste aparate de zbor a luat foc și s-a prăbușit. Pilotul a reușit însă să se ejecteze la timp.

În 2013, un avion F/A-18 cu două locuri al armatei elvețiene s-a lovit de versantul unui munte în centrul Elveției, provocând moartea pilotului său și a pasagerului.

Un alt avion al forțelor aeriene elvețiene s-a prăbușit la Crans-Montana, în sudul Confederației Elvețiene, în 1988. Cei doi piloți aflați atunci la bord și-au pierdut viața.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri