Emil Hurezeanu, despre sărutul premierului italian dat Angelei Merkel

Data publicării:
merkel pupat renzi - 7241461-AFP Mediafax Foto-ALBERTO PIZZOLI

FOTO: AFP/Mediafax Foto

Emil Hurezeanu: Îl simpatizează pe acest fost primar al Florenței, și el mai simpatic, infinit mai simpatic decât Monti.

Cosmin Prelipceanu: S-a întâmplat să o sărute pe obraz...

Emil Hurezeanu: Cred că și ei îi place!

Cosmin Prelipceanu: Chiar?

Emil Hurezeanu: Daaa...Sunt convins! Nu cred că cineva, la nivelul liderilor de stat din Uniunea Europeană nu știe sau n-a aflat încă dacă e cazul să o sărute pe obraz pe doamna Merkel când o întâlnește. Astea sunt lucruri care se stabilesc sau se prestabilesc înainte de „comiterea actului”....Ia uite ce și-au pus între ei! (n.r. - Remarca a fost făcută în momentul în care pe fundal a apărut o fotografie cu Angela Merkel și Matteo Renzi între care domină statuia originală „David” al lui Michelangelo Buonarroti. Datând din secolul al XVI-lea, statuia este expusă în sala pentru conferințe de presă din Galleria dell'Accademia din Florența). E chiar între ei sau în spatele lor? Are legătură cu pupatul pe obraji? De departe! Suntem în patria esteticii frumosului, a Renașterii.

Emil Hurezeanu: „Ia uite ce și-au pus între ei!” ©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Într-un fel, doamna Merkel este mulțumită de reformele pe care le-a demarat guvernul Renzi, deși precursorul lui Renzi, tehnocratul Monti, care era într-adevăr un gentleman din toate punctele de vedere, era mai criticat de dna Merkel, pentru că acesta avea moștenirea cea mai grea, a lui Berlusconi, și a trecut prin furcile caudine ale primelor măsuri de austeritate”, a explicat Emil Hurezeanu la Digi24.

Urmăriți comentariul integral al lui Emil Hurezeanu despre Italia în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri