Emil Hurezeanu: Rogozin este un om care joacă în afara partiturii și strică jocul, dar în mod regizat

Data publicării:
hurezeanu captura digi 24

Emil Hurezeanu a comentat, în emisiunea „Jurnalul de Seară”declarațiile ambasadorului Rusiei la București, Oleg Malginov, care, într-un interviu pentru Digi24, a răspuns afirmațiilor președintelui Traian Băsescu în privința refacerii granițelor URSS.  Ambasadorul are o viață grea în România, pentru că trebuie să adune informații și de la președintele Traian Băsescu, și de la premierul Victor Ponta, a apreciat Emil Hurezeanu. „Trebuie să ia toate informațiile astea, nu știe, le ia de la președinte, le ia de la prim-ministru, una caldă, una rece, ba are încredere în primul ministru și-l sperie președintele, mai degrabă așa...”, a spus Emil Hurezeanu.

Jurnalistul l-a caracterizat pe ambasadorul rus drept un diplomat cu o experiență importantă în diplomația dezarmării și a glumit cu privire la răspunsul dat în ceea ce privește restabilirea granițelor fostei Uniuni Sovietice. „Se poate interpreta în mod diferit: nu, nu urmărim să restabilim granițele sovietice, vrem să trecem dincolo de ele!”.

Analistul a arătat că „sunt câțiva multiplicatori ai acestei operațiuni de intoxicare, care este foarte bine regizată de ei. Rogozin de ocupă de unii, Putin din când în când de alții, Lavrov bemol-ează, cu vocea lui de bariton profund”.

„Oamenii cu astfel de roluri (Rogozin - n.r.)i, care joacă în afara partiturii centrale, când apar, și strică jocul, dar strică jocul în mod regizat, nu în mod întâmplător. Rogozin n-a făcut nicio incursiune pe teritoriul oficial, deși e viceprim-ministru și reprezentant al țării sale pentru Transnistria. Dar a scris pe Twitter. Reacțiile le-a primit în mod oficial. Și aici ambasadorul face o afirmație importantă - atenție, că globalizarea asta are multe capcane!”, a explicat Emil Hurezeanu.

Urmăriți-i comentariul integral în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri