Emoții pentru vizele de Canada

Data publicării:
steag canada

Suspans legat de ridicarea vizelor de Canada. Semnarea acordului care ar duce la liberalizarea călătoriilor depinde de un răspuns pe care trebuie să îl dea Belgia până luni seară.

Sunt şanse mici să fie semnat săptămâna viitoare Acordul de Liber Schimb Uniunea Europeană-Canada, de care depinde şi eliminarea vizelor pentru românii care vor să viziteze Canada. Cele două părţi – Uniunea Europeană și Canada - au dat un ultimatum Belgiei şi îi cer să anunţe până mâine seară dacă sprijină sau nu proiectul. Lipsa unui răspuns înseamnă că summit-ul de joia viitoare va fi anulat.

Negocierile dintre Uniunea Europeană şi Canada au intrat în impas vineri, după ce regiunea belgiană Valonia a anunţat că are nevoie de mai mult timp pentru a lua o decizie în privinţa semnării tratatului.

Valonii sunt nemulţumiţi de prevederi legate de protecţia datelor personale, de drepturile de pe piaţa muncii şi de domeniul asigurărilor sociale. Semnarea acestui acord este aşteptată cu mare interes de România, care a primit garanţia scrisă că după ce se parafează documentul, Ottawa va liberaliza treptat regimul de vize.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri