Erdogan trimite noi săgeţi în direcţia UE

Data actualizării: Data publicării:
erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că unele ţări europene lucrează pentru respingerea modificării Constituţiei la referendumul din 16 aprilie şi şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ceea ce a descris drept intensificarea islamofobiei şi rasismului în Europa, relatează Reuters.

erdogan

Afirmaţiile au venit după ce cancelarul german Angela Merkel a declarat joi, în Parlament, că este intolerabil ca Erdogan şi alţi oficiali turci să acuze Berlinul de ”practici naziste”, transmite News.ro.

Erdogan a făcut aceste declaraţii în weekend, după ce mai multe oraşe germane au anulat evenimente la care membri ai cabinetului turc urmau să vorbească, în Germania, în favoarea referendumului turc de la 16 aprilie asupra unei reforme constituţionale care prevede extinderea puterilor preşedintelui.

Aproximativ 1,4 milioane de turci cu drept de vot trăiesc în Germania.

Într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvânt al şefului statului, Ibrahim Kalin a precizat că liderii militari american, turc şi rus au discutat despre mecanismele de coordonare pentru operaţiunile din Siria, la o întâlnire organizată în provincial Antalya, săptămâna aceasta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri