Eroul de la Manchester a primit o casă unde poate locui o perioadă

Data actualizării: Data publicării:
steve erou manchester

Un om fără adăpost este considerat erou de întreg Regatul Unit, după ce a sărit în ajutorul tinerilor răniţi în masacrul de la concert. Un englez i-a oferit apartamentul său, pe care de obicei îl închiriază, pentru a sta șase luni gratis, „până se pune pe picioare”, potrivit metro.co.uk.

Stephen Jones, un bărbat fără adăpost de 35 de ani, dormea lângă Manchester Arena, în seara atacului terorist, când a fost trezit de un zgomot puternic. A crezut inițial că sunt artificii, însă când și-a dat seama ce s-a întâmplat, nu a stat pe gânduri și a sărit în ajutorul victimelor.

„Erau foarte mulţi copii, foarte mulţi copii plini de sânge, plângeau şi strigau. A trebuit să le scoatem cuie din braţe şi câteva de pe faţa unei fetiţe. O femeie era tăiată pe o parte, aşa că a trebuit să îi ţin picioarele ridicate şi apoi a venit un tip de pe ambulanţă şi un pompier şi au avut ei mai apoi grijă de ea. Noi doar i-am ţinut picioarele ridicate pentru că ne gândeam că va sângera până la moarte”, a povestit Stephen.

Gestul său i-a impresionat pe britanici. Aceştia au început să se mobilizeze pe reţelele sociale pentru a-l răsplăti pe Steve, eroul de la Manchester, pentru curajul său. Mulţi cer să fie decorat.

Pe lângă 16.000 de lire, cât s-au strâns până acum pentru bărbat, lui i s-a oferit și o casă unde poate locui timp de șase luni „până se pune pe picioare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri