Eşec în negocierile de la Bruxelles. Liderii europeni se întâlnesc din nou în august

Data publicării:
liderii europeni

Liderii europeni nu au ales un nume pentru cel care ar urma să conducă pentru următorii cinci ani Consiliul European. După această întâlnire ar fi trebuit să fie ales şi şeful diplomaţiei europene.

„Nu am reuşit să ajungem la un acord definitiv asupra tuturor funcţiilor dar este important că am vorbit despre acest lucru”, a declarat cancelarul Angela Merkel.

Nu am avut la dispoziţie prea mult timp pentru discuţii. Anumite ţări au avut propria viziune globală pentru două posturi care ar fi putut fi convenite şi apoi în legătură cu preşedintele Eurogroupului şi posibilele consecinţe pe care le-ar fi avut pentru Comisia Europeană”, a declarat președintele francez, Francois Hollande.

Pe lângă negocierea celor două posturi, s-au purtat discuţii şi în privinţa repartizării posturilor de comisari în viitorul cabinet al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Liderii europeni vor încerca să ajungă din nou la un acord la sfârșitul lunii august.

Aflat la summitul informal al UE de la Bruxelles, şeful statului Traian Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Cei doi înalți oficiali au discutat despre propunerea de candidat şi portofoliu pe care România o va avansa pentru viitoarea Comisie Europeană. Tot la Bruxelles, Traian Băsescu s-a întâlnit cu Angela Merkel, la Summitul Partidului Popular European.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri