Europa, lovită de un val de caniculă 

Data publicării:
canicula europa 0807 GettyImages-173650798-1

În Polonia, Austria, Ungaria, Cehia, mai multe regiuni sunt vizate de cod roşu de temperaturi ridicate. Iar în Germania a fost o zi toridă cu peste 40 de grade Celsius. Pentru următoarele zile sunt anunţate temperaturi cel puţin la fel de mari.

De 12 ani, în Germania nu s-a mai înregistrat o temperatură de 40 de grade Celsius. Puşi în faţa căldurii de nesuportat, locuitorii oraşului Frankfurt s-au îndreptat către ştranduri şi parcuri pentru a se răcori.

Unii au mers cu mult entuziasm la serviciu, dar au avut motive bine întemeiate. Şi în capitala Cehiei temperatura a urcat până aproape de 40 de grade Celsius. Zeci de oameni au venit pe malurile râului Vltava, unde au făcut baie, s-au plimbat cu hidrobicicletele sau au mers pe apă cu ajutorul unor baloane. La Varşovia, canicula a provocat scăderea nivelului fluviului Vistula.

Nivelul este de 63 de centimetri. Aceşti centimetri nu ne spun multe. Dar, ce putem spune este că nivelul minim înregistrat vreodată este de 52 de centimetri, aşadar ne apropiem de nivelul minim înregistrat vreodată pe Vistula în Varşovia”, a declarat Marianna Sasim, meteorolog.

Iar, veştile nu sunt bune pentru polonezi, pentru că săptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi neobişnuit de înalte pentru această ţară, de peste 39 de grade Celsius. Probleme sunt şi în vestul Europei.

Din cauza imenselor incendii de vegetaţie, în Spania, 1.400 de oameni au fost evacuaţi dintr-un sat şi camping aflate în provincia Extremadura. Flăcările sunt greu de stins din cauza rafalelor puternice de vânt. De la începutul anului, incendiile de pădure au pârjolit peste 54.000 de hectare de vegetaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri