Europarlamentarul misogin a primit replica: „Nu erai aici dacă nu era o femeie”

Data actualizării: Data publicării:
europarlamentar

Suntem în 2017 și nu erai aici dacă nu era o femeie să te nască”, acesta a fost răspunsul unor membre ale Parlamentului de la Varșovia către europarlamentarul Janusz Korwin-Mikke. Acesta a declarat zilele trecute în plenul Parlamentului European că „femeile sunt mai slabe, mai mici, mai puțin inteligente”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Joanna Scheuring-Wielgus, parlamentar polonez, i-a spus conaționalului său că nu îi permite să jignească femeile din Polonia, din Europa sau din întreaga lume.

Livrezi sloganuri”, i-a răspuns la rândul său Janusz Korwin-Mikke.

Acesta este un stereotip din secolul al XXI-lea, că femeile au același intelect ca bărbații. Este un stereotip care trebuie distrus, pentru că nu este adevărat. Spuneți-mi o invenție a unei femei”, a continuat el.

Când o reporteriță i-a spus despre cercetătoarea poloneză Marie Curie, acesta a răspuns că nu e adevărat. „Nu, a fost Pierre Curie”, a replicat politicianul, continuând cu o listă a lucrurilor inventate de bărbați. „Chiar și feminismul a fost inventat de un bărbat”, a mai spus el.

Suntem în 2017 și nu erai aici dacă nu era o femeie să te nască”, i-a răspuns Joanna Scheuring-Wielgus.

Reprezentanţii Parlamentului European (PE) au anunţat joi după-amiază lansarea unei anchete interne cu privire la comentariile misogine ale europarlamentarului polonez Janusz Korwin-Mikke, după ce acesta a susţinut într-o dezbatere plenară că femeile ar trebuie să câştige mai puţin decât bărbaţii întrucât sunt „mai slabe, mai mici şi mai puţin inteligente”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri