Explicațiile românului care a pus pe jar poliția din Londra. Pe mașina lui scria "Iranul este măreţ"

Data publicării:
webmail.digitv.ro

Cristian Ivan îşi parcase furgoneta în faţa Muzeului de Ştiinţă din Londra. Voia să-l viziteze împreună cu familia sa, dar mesajul scris pe maşină - "Iranul este măreţ" - le-a atras atenţia poliţiştilor. De teama unui atac terorist, aceştia au blocat accesul în zonă şi au percheziţionat maşina suspectă. Aflat în muzeu în tot acest timp, românul a aflat ce s-a întâmplat abia la ieşire.

„Am observat că geamul de la uşa şoferului era spart, cioburi pe jos. În primă instanţă m-am gândit că sunt hoţi care ne-au spart maşina, am fost un pic derutat că totul s-a întâmplat la zece metri de intrarea muzeului, unde este un ofiţer. Acest ofiţer mi-a spus că poliţia a fost cea care mi-a spart maşina. El mi-a spus că maşina era un vehicul dubios, cu mesaj dubios”, a povestit Cristian Ivan, român stabilit în Germania, pentru Digi24.

Românul a depus o plângere la poliţie, în care a cerut explicaţii şi despăgubiri pentru geamul spart. În zadar, spune el, fiindcă nimeni nu pare dispus să lămurească problema.

„Este un lucru anormal ce ni s-a întâmplat nouă aici. Nu ne deranjează faptul că ne-au spart maşina şi că au acţionat cum au acţionat, ci mă deranjează extrem de mult faptul că au plecat într-o manieră laşă”, mai spune Cristian Ivan.

Bărbatul spune că nu a primit despăgubiri pentru pagubele produse. În ceea ce priveşte mesajul care a atras atenţia poliţiştilor britanici, Cristian Ivan are o explicaţie simplă.

Foto: Cristian Ivan

„Este un mesaj de pace pe care-l răspândim. Această ţară are un renume negativ. Vrem să le mulţumim şi iranienilor pentru modul deosebit în care ne-au primit”, afirmă bărbatul.

Dincolo de dragostea sa pentru Iran, românul a atras atenţia şi prin faptul că îi educă pe cei doi copii prin road schooling. Familia sa a fost subiectul unui reportaj al emisiunii "Din Interior", de la Digi24.

„Este o combinaţie între home schooling şi călătorii. Cam 10-11 luni din an călătorim, timp în care facem şcoală cu copiii noştri pe drum. Noi nu am fost niciodată angajaţi, ci am lucrat pe cont propriu şi ăsta e lucrul pe care încerc să-l dau mai departe copiilor noştri”, spunea atunci Cristian Ivan.

Acest proiect i-a purtat pe Cristian Ivan şi familia sa prin Europa, Asia şi Africa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri