Explozia din centrul Budapestei a fost provocată de o bombă

Data actualizării: Data publicării:
atentat budapesta

La aproape 20 de ore după explozia care a rănit doi poliţişti, ieri seară, într-o zonă centrală a capitalei Ungariei, autorităţile fac precizări. Deflagraţia a fost provocată de o bombă artizanală şi i-ar fi vizat pe poliţiştii care au fost răniţi.

Anunţul a fost făcut de poliţia din capitala Ungariei, în timpul unei conferinţe de presă. Autorităţile au şi un suspect - un tânăr de 20-25 de ani, care este căutat în acest moment. Există, totodată, şi o recompensă de 32.000 de euro, promisă celor care au informaţii despre tânărul respectiv. Acesta are aproximativ 1,70 metri şi, în seara exploziei, purta o pălărie de culoare deschisă. De asemenea, poliţia a făcut apel şi la instituţiile din zona afectată de explozie, să pună la dispoziţia anchetatorilor imaginile surprinse de camere de supraveghere.

Oficialii poliţiei din Budapesta nu au vorbit despre un atac terorist. Se pare că ar fi vorba, cel mai probabil, de o răzbunare. Aceasta fiindcă vizaţi de atac ar fi fost poliţiştii, încă nu este clar dacă cei doi care au fost răniţi şi care patrulau în zonă de un an şi jumătate. Dosarul de tentativă de omor va fi preluat de procurorul general al Ungariei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri