Exploziile de la Dortmund, revendicate din nou. Autorii ar pregăti un nou atac

Data publicării:
Borussia Dortmund Bus Explosion Injures One
Foto: Gulliver/GettyImages

Jurnalul Tagesspiegel a anunţat că a primit un mesaj de revendicare a atacului de marţi de la Dortmund, în care a fost rănit un jucător al Borussiei. Autorii mesajului susţin că exploziile de la Dortmund au fost „un ultim avertisment” şi că un nou atac va avea loc la Koln, sâmbăta viitoare, scrie News.ro citând presa germană.

Borussia Dortmund Bus Explosion Injures One
Foto: Gulliver/GettyImages

În mesajul primit de jurnal, care nu este semnat,  este menţionat Adolf Hitler şi este ridiculizat multiculturalismul. Autorii precizează că „grupul de la Koln” este pregătit să verse „sânge colorat”. Procurorii federali germani au precizat că analizează mailul primit de jurnalul german. 

Tagesspiegel menţionează că aceasta ar putea fi o referire la un marş pro-toleranţă care va avea loc la Koln săptămâna viitoare.

Mesajul aduce şi mai multe îndoieli în privinţa informaţiilor iniţiale conform cărora extremişti musulmani ar fi vinovaţi de atacul de la Dortmund. După inspectarea locului exploziilor, poliţiştii au găsit trei scrisori identice în care s-ar fi menţionat Statul Islamic, ar fi fost criticată Angela Merkel şi i s-ar fi cerut Germaniei să îşi retragă avioanele din campania din Siria. 

Anchetatorii au însă acum „îndoieli semnificative” şi cred că scrisorile au avut ca scop inducerea în eroare a autorităţilor. Autorităţile au primit şi o revendicare de la un grup de extremă stânga, dar procurorii se îndoiesc şi de autenticitatea acesteia. 

Trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, marți seară, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată echipa. Geamurile autocarului au fost sparte, iar fotbalistul Marc Bartra a fost rănit uşor. El a fost transportat la spital cu răni la mână şi a fost operat cu succes la braţ, în noaptea de marţi spre miercuri.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri