F. Hollande: Omul este cel mai mare duşman al omului

Data publicării:
Francois Hollande GettyImages-490443400-1

Invitat la summit-ul Commonwealth din Malta, preşedintele francez Francois Hollande a spus că toată lumea a început să se mobilizeze pentru binele planetei şi a mulţumit ţărilor care şi-au dat sprijinul pentru lupta contra terorismului. Liderul de la Paris a îndemnat Parlamentul britanic să aprobe cererea premierului David Cameron care ar permite avioanelor britanice să lovească ţinte ale Statului Islamic din Siria.

Francois Hollande: „Omul este cel mai mare duşman al omului. Terorismul ne arată asta. Noi vrem să distrugem terorismul. Ne dorim acest lucru deoarece ne apărăm viziunea noastră asupra umanităţii”.

Baza rusească din Latakia, atacată de rebeli

În timp ce cancelariile occidentale plănuiesc cum să distrugă teroriştii Statului Islamic, luptele din Siria continuă.

O grupare a rebelilor sirieni susţine că a început să bombardeze baza rusească din Latakia. Înregistrarea atacului a fost publicată pe reţelele de socializare şi preluată de Reuters: „Noi, Mişcarea Islamică Din Ahrar al-Sham, ţintim baza rusească de la aeroportul Hmeymim cu un tun de calibru mare, drept răspuns la atacurile în zonele montane locuite de turkmeni”.

La rândul său, Rusia a continuat să bombardeze ţinte din nord-vestul Siriei, în sprijinul Armatei Siriene, loiale regimului de la Damasc. Moscova a anunţat că a intensificat bombardamentele, după ce Turcia a doborât un avion rusesc.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri