Film despre ocupația nazistă la metroul din Atena

Data publicării:
film atena

Cei care călătoresc cu metroul din Atena sunt întâmpinaţi de imagini de arhivă cu bombardiere germane deasupra capitalei greceşti şi cu paraşutişti nazişti care execută greci. Filmul care rulează pe toate ecranele amplasate în staţii are 50 de secunde şi este făcut de Ministerul grec al Apărării. Totul face parte din campania guvernamentală pentru obţinerea de despăgubiri de război în valoare de 278 de miliarde de euro din partea Germaniei.

„Când am văzut filmul m-am bucurat, deoarece lumea trebuie să ştie ce s-a întâmplat atunci. De asemenea, aşa ceva nu a mai fost difuzat până acum şi mă bucur că este difuzat”, spune o femeie.

O alta are o părere proastă: „Cred că este inacceptabil, nu doar prin prisma faptului că este sezonul turistic. În general este inacceptabil să difuzezi aşa ceva”.

În paralel, executivul de la Atena continuă negocierile cu creditorii externi pentru o nouă tranşă din împrumut. Premierul Alexis Tsipras a declarat că o înţelegere este aproape, dar asta nu înseamnă că Grecia va face compromisuri cu privire la subiecte sensibile, precum pensiile şi salariile.

Unii nu trebuie să creadă că dacă discuţiile se lungesc, Grecia o să-şi piardă răbdarea şi că o să treacă peste liniile roşii pe care le-a trasat. Dacă au asta în minte, ar trebui să uite”, a declarat premierul Alexis Tsipras.

Acordul de asistenţă financiară între Grecia şi creditorii săi expiră în două săptămâni şi statul elen riscă să intre în incapacitate de plată fără o infuzie de lichidităţi. Alexis Tsipras spune că ţara sa a făcut suficiente concesii şi că acum mingea este în terenul celorlalţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri