Filmul evenimentelor din Paris, așa cum a fost el prezentat de procurorul capitalei Franței

Data publicării:
politisti politie paris franta atentat 3 GettyImages-497108424

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Agenția britanică de presă prezintă calendarul evenimentelor pe ore (conform orei locale a Franței - GMT+1), așa cum a fost el prezentat de procurorul Parisului, Francois Molins, la conferința de presă pe care a susținut-o sâmbătă.

Vineri, 13 noiembrie: 

ora 21:20 - Un atacator sinucigaș detonează o centură explozivă în apropierea uneia dintre porțile Stade de France, în cartierul Saint-Denis (nordul Parisului), unde președintele Franței și șeful diplomației germane urmăreau meciul amical de fotbal dintre selecționatele celor două țări. În explozie și-a pierdut viața un trecător, precum și teroristul kamikaze. 

ora 21:25 - În arondismentul XX al Parisului, la intersecția străzilor Bichat și Alibert, bărbați înarmați au deschis focul asupra clienților aflați pe terasele barului "Le Carillon" și a restaurantului "Petit Cambodge", ucigând 15 persoane și rănind grav 10. 

ora 21:30 - În afara Stade de France, un al doilea atacator kamikaze detonează bomba pe care o avea asupra sa, pierzându-și viața. 

ora 21:32 - Mai mulți indivizi deschid focul în fața barului „A La Bonne Biere”, situat la intersecția străzilor Fontaine au Roi și Faubourg du Temple, ucigând cinci oameni și rănind grav opt. 

ora 21:36 - Bărbați înarmați ucid 19 persoane care se aflau pe terasa restaurantului „La Belle Equipe” de pe Rue de Charrone. În atac au mai fost răniți grav nouă oameni. 

în jurul orei 21:40 - Un atacator sinucigaș se aruncă în aer în interiorul restaurantului „Le Comptoir Voltaire” de pe bulevardul Voltaire, rănind grav o persoană. 

ora 21:40 - O mașină se oprește în fața sălii de concerte din Bataclan. Mai mulți bărbați înarmați intră în sală, în timpul unui concert susținut de formația americană de rock Eagles of Death Metal, și deschid focul la întâmplare în direcția mulțimii, ucigând 89 de oameni și rănind mulți alții. Atacatorii fac referiri la situația din Siria și Irak. 

ora 21:53 - Un al treilea atacator sinucigaș se aruncă în aer în apropiere de Stade de France. 

Sâmbătă, 14 noiembrie: 

ora 00:20 - Forțele de securitate franceze dau asaltul asupra sălii de concerte din Bataclan, în încercarea de a-i elibera pe cei aflați înăuntru. Trei atacatori sunt uciși: unul este împușcat de forțele de ordine, iar alți doi se aruncă în aer, detonându-și centura explozivă pe care o aveau asupra lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri