Flota rusă, mutată din Marea Neagră în Mediterana

Data publicării:
PUTIN DECLARATII 16-1.06 - KREMLIN.RU

„Pe timpul exerciţiului, navele din Flota Mării Negre vor simula misiuni de protejare a unor convoaie, de respingere a unor atacuri aeriene executate la diferite înălţimi, precum şi misiuni de luptă împotriva unor nave de suprafaţă", a precizat ofiţerul rus. Rusia are permanent zece nave militare în Marea Mediterană. Ele provin, prin rotaţie, din Flota Mării Negre, Flota Mării Baltice şi din cadrul Flotei de Nord.

Pe timpul detaşării în Mediterana, navele ruseşti sunt subordonate comandamentului Flotei Mării Negre, de la Sevastopol, Crimeea.

Pe de altă parte, numărul în creştere al exerciţiilor militare desfaşurate de NATO şi de Rusia în ultimele luni cresc riscul unui război. Este avertismentul pe care îl transmit analiştii European Leadership Network, organizaţie care se ocupă de problemele de securitate europene şi transatlantice.

Mircea Budiaci, general în rezervă, fost sef al Statului Major al Aviației a comentat aceste subiecte la „Jurnalul de Seară”. Opiniile lui Mircea Budiaci, în fișierul video atașat mai jos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri