Un fost premier al Franţei a fost atacat, la Strasbourg

Data actualizării: Data publicării:
manuel valls faina strasbourg

Aflat în campanie electorală pentru alegerile primare din Partidul Socialist, unde ar urma să devină candidat la alegerile prezidenţiale, Manuel Valls a fost atacat la intrarea unei cafenele din Strasbourg. Atacatorul – un bărbat – i-a aruncat în faţă fostului premier francez cu făină.

Incidentul a provocat câteva secunde de panică în dispozitivul de securitate al lui Manuel Valls, care a fost împins, practic, în cafenea. Deruta a fost urmată de uşurarea de a constata că „muniţia” folosită a fost o pungă cu făină. Atacatorul a fost reţinut şi interogat de serviciile de securitate, transmite BFMTV.

„43.9, nu vom uita. Nu vom ierta”, i-a strigat bărbatul fostului premier. Acesta face referire la articolul 43, aliniatul 9 din Constituţia Franţei, cel care permite guvernului să îşi asume o lege, fără ca aceasta să fie votată de Parlament. Este ceea ce a făcut Manuel Valls în cazul controversatei legi a muncii care a redus din puterea sindicatelor şi a dat mai multă libertate angajatorilor, inclusiv atunci când este vorba despre concedieri.

Manuel Valls a demisionat pe 5 decembrie din funcţia de premier pentru a se putea concentra asupra campaniei electorale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri