Fosta regină a Spaniei, afectată de starea de sănătate a vărului favorit

Data publicării:
Sofia si Mihai

 

Sofia, fosta regină a Spaniei, a fost întotdeauna foarte apropiată de Mihai, rege al României. „Relațiile sunt excelente chiar dacă ne vedem destul de rar”, ar fi declarat mama actualului monarh din Spania, conform sursei citate.

Cotidianul amintește că, în octombrie 2011, Sofia, pe atunci regină a Spaniei, a călătorit la București împreună cu cățelul favorit, un yorkshire pe nume Tipsy, pentru a sărbători cei 90 de ani de viață al celui considerat a fi unicul șef de stat în viață din timpul celui de-al doilea război mondial.

Cu ocazia acelei vizite din 2011, relatează ziariștii specializați pe teme de regalitate a acestui cotidian, cei doi s-au bucurat de întâlnire jucându-se cu acel cățel, au asistat la un spectacol de gală la Opera din București, apoi într-o cină privată au suflat în lumânările unui tort special.

Ziarul ABC reamintește cititorilor săi faptul că amâdoi, Mihai și Sofia, au trebuit să fugă în al doilea război mondial deși inamicii erau diferiți.

Familia Regală a Greciei a scăpat de naziști refugiindu-se în Africa de Sud. Sofia a stat în exil cinci ani, în timp ce exilul părinților săi s-a prelungit și nu au mai ajuns să conducă Grecia.

Toate familiile regale din Europa au fost anunțate, spune cotidianul ABC, despre situația Regelui Mihai.

Cotidianul ABC spune că starea de sănătate precară a Regelui Mihai pune sub semnul întrebării festivitățile pregătite pentru ziua de 10 mai, când se dorește organizarea unui concert în grădinile Castelului Peleș, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de dinastie Hohenzollern-Sigmaringen, concert la care deja au primit invitații toate casele regale din Europa.

Citiți și

Retragerea Regelui Mihai, în presa din întreaga lume

PORTRET | Principesa Margareta, succesoarea Regelui Mihai

PORTRET | Regele Mihai: de la viața în exil la discursul istoric în Parlament

C.T. Popescu: Noblețea Regelui Mihai îi aparține lui ca om, nu i-o dă titlul de rege și nici apartenența la Casa Regală

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri