FOTO. Un transformator electric a explodat în Gara de Nord din Paris. Traficul feroviar a fost întrerupt 5 ore

Data publicării:
Cnv2fVGXgAQ FiW.jpg large 1

Nu este încă foarte clar dacă incidentul a fost provocat de una sau mai multe persoane. Cert este că mai multe cabluri electrice au fost tăiate şi urmau să fie furate. În momentul în care inginerii au încercat să refacă alimentarea cu electricitate, transformatorul care alimentează Gara de Nord din Paris a explodat. Au rămas blocate pe traseu trenurile Eurostar, care fac legătura între Franţa şi Anglia, precum şi cursele Thalys către Olanda, Belgia şi Germania.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un purtător de cuvânt al Societăţii Naţionale a Căilor Ferate din Franţa i-a invitat pe cei care intenţionau să călătorească pe rutele internaţionale şi cu TGV - trenul de mare viteză - să-şi reprogrameze deplasările. Au fost afectate de întreruperea traficului şi două dintre liniile RER - metroul uşor care face legătura dintre capitala franceză şi suburbiile sale.

Iniţial, autorităţile au promis că primul care îşi va relua circulaţia va fi trenul care ajunge la Aeroportul Charles de Gaulle.

Compania feroviară a anunţat pe site-ul său că vor primi compensaţii financiare doar călătorii ale căror trenuri au avut întârzieri importante sau au fost anulate, conform Le Figaro.

Presa franceză scrie că 12 TGV-uri au rămas blocate pe traseu, în timp ce un director al SNCF apreciază că zeci de mii de călători au fost afectaţi de întreruperea alimentării cu energie electrice în Gara de Nord din Paris.

Cnv5aNUXEAA-bZx.jpg large
Cnv5aNUXEAA-bZx.jpg large

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri