Franța | 293 de arestări pentru terorism din ianuarie până acum

Data actualizării: Data publicării:
Mass Unity Rally Held In Paris Following Recent Terrorist Attacks

Poliţia franceză a arestat, din ianuarie până în prezent, 293 de persoane acuzate de terorism, a anunţat sâmbătă ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

Mass Unity Rally Held In Paris Following Recent Terrorist Attacks
Foto: Guliver/GettyImages

„Am arestat 293 de persoane implicate în filiere teroriste de la începutul anului. Tot atâtea filiere au fost dezmembrate, tot atâtea atentate au fost evitate”, a declarat ministrul de Interne Bernard Cazeneuve, în marja Congresului Federaţiei Naţionale a Protecţiei Civile.

„Acest lucru nu înseamnă că vom reuşi să evităm tot. Acest lucru înseamnă că vom face totul pentru a evita (atacurile - n.r.). În prezent există o capacitate de disimulare a teroriştilor prin mijloace criptate”, a adăugat el.

„Folosesc mijloace multiple de telefonie pentru a scăpa de vigilenţa serviciilor de informaţii. Suntem efectiv într-o acţiune extrem de intensă, în fiecare moment, pentru a apăra francezii şi obţinem rezultate. Aceste rezultate nu trebuie să ne reducă vigilenţa, pentru că 100% precauţie nu înseamnă niciodată risc zero”, a subliniat oficialul.

Cel mai recent atentat dejucat viza gara Lyon din Paris. Complotul a fost pus la cale de trei femei arestate joi, în ancheta vizând o maşină cu butelii de gaz găsită abandonată în apropiere de catedrala Notre-Dame din Paris.

Nu a fost descoperit niciun dispozitiv de detonare a buteliilor de gaz în automobilul abandonat, iar autorităţile cred că a fost un test pentru un atentat ulterior.

Mai multe documente cu înscrisuri în arabă au fost găsite în interiorul autovehiculului.

Oficialii sunt îngrijoraţi că maşina a staţionat timp de două ore în apropiere de Notre-Dame, o zonă turistică aglomerată, unde parcarea este interzisă, deşi mai multe persoane au alertat poliţia.

Peste 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatele teroriste care au zguduit în ultimul an şi jumătate Franţa.

De asemenea, autorităţile franceze rămân în alertă maximă de atentate teroriste, după ce liderii ISIS au făcut un apel pentru lansarea de noi atacuri în Hexagon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri