Franța a dejucat trei tentative de atac într-o lună

Data publicării:
franta

Franţa nu poate să scape de ameninţarea teroristă. După trei atentate care au făcut aproape 250 de morţi într-un an şi jumătate, extremiştii islamişti plănuiesc în continuare lovituri. Doar luna aceasta au fost dejucate trei tentative de atac, anunţă ministrul de Interne. Iar teroarea nu roade numai mintea oamenilor, ci şi economia Franţei. În ultimele 10 luni, Hexagonul a avut pierderi din turism de 750 de milioane de euro.

La o lună de la ultimul atac terorist, riscurile par la fel de ridicate în Franţa. În primele şase luni, autorităţile au arestat la fel de mulţi suspecţi de terorism cât în tot anul trecut.

În ceea ce priveşte doar luna august, Direcţia Generală pentru Securitate Naţională a arestat şapte indivizi, dintre care cel puţin trei plănuiau deja atacuri”, spune Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne.

Poliţiştii din Europa sunt însă conştienţi: toate serviciile de informaţii de pe continent trebuie să colaboreze şi să lucreze la foc continuu pentru ca momentele teribile de la Paris şi Nisa să nu se mai repete.

Atunci când lucrăm împreună, Europa adaugă un plus la securitate”, spune Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne.

Efectele atacurilor teroriste sunt dure în Franţa la capitolul turism, care aduce şapte la sută din veniturile ţării. Japonezii se tem cel mai mult de atentate: numărul asiaticilor care au vizitat Hexagonul s-a înjumătăţit aproape, în ultimele 10 luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri