Franța | Răsturnare de situație în sondajele pentru prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
francois fillon fb

Jean-Luc Mélenchon, candidatul la preşedinţie al mişcării La France Insoumise (Franța Nesupusă) este creditat cu 18% din intenţiile de vot şi îl devansează pe François Fillon (17%) în primul tur, dominat în continuare de Marine Le Pen şi Emmanuel Macron, ambii creditaţi cu 24% din intenţiile de vot. Asta arată unu sondaj KANTAR Sofres-Onepoint, potrivit News.ro.

francois fillon fb

Mélenchon, care a participat duminică la un miting la Marsilia, înregistrează o creştere de şase puncte procentuale faţă de precedentul sondaj, realizat în perioada 15-17 martie. El este creditat acum cu 18% din intenţiile de vot în acest studiu realizat pentru LCI, RTL şi Le Figaro.

El urcă astfel pe poziţia a treia, în locul lui Fillon, care rămâne la 17% în intenţiile de vot.

Le Pen şi Macron înregistrează amândoi o scădere de două puncte procentuale, la 24% din intenţiile de vot.

Benoît Hamon, candidatul Partidului Socialist (PS) înregistrează o scădere de trei puncte procentuale, la 9%.

Nicolas Dupont-Aignan, candidatul Debout la France, înregistrează o creştere de 0,5 puncte (3,5%), candidatul NPA Philippe Poutou, a cărui performanţă în dezbaterea în 11 a fost remarcată urcă 1,5 puncte (2,5%), François Asselineau este creditat cu 1%, iar Nathalie Arthaud, Jean Lassalle şi Jacques Cheminade cu 0,5%.

În al doilea tur, Macron ar învinge-o pe Le Pen cu 61% din voturi.

76% (+1) dintre alegătorii lui Le Pen se declară siguri de alegerea lor, la fel şi 75% (+2) dintre cei ai lui Fillon. În ceea ce-l priveşte pe Macron, 55% (+4) se declară siguri de votul lor. Acest nivel este de 61% în privinţa lui Mélenchon (+4) şi de 48% în ceea ce-l priveşte pe Hamon (+2).

80% (+1) dintre persoanele intervievate se declară interesate de aceste alegeri, şi anume 42% ”mult”, iar 38% spun că sunt ”destul de interesate”.

Sondajul a fost realizat online în perioada 5-7 aprilie, pe un eşantion de 1.515 persoane. Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța este programat pe 23 aprilie, iar cel de-al doilea – pe 7 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri