Franţa. Rudele victimelor, consiliate de psihologi

Data publicării:
GettyImages-atentat franta paris flori-1

Gregory Reinbenberg, patronul restaurantului "La Belle Equipe": „Toţi am pierdut pe cineva: o soţie, un soţ, un prieten. Eu am pierdut din fiecare, ca şi mulţi dintre voi”.

Acest bărbat a pierdut nouă oameni dragi în seara de 13 noiembrie. Este patronul unuia dintre restaurantele atacate de terorişti, iar în acel moment, localul său era plin de clienţi. Durerea e cu atât mai mare, cu cât soţia sa a fost printre cei seceraţi de gloanţe.

Gregory Reinbenberg: „A murit chiar la mine în braţe. N-am putut să mai fac nimic. Nu a suferit. Sigur n-a suferit deloc”.

De altfel, "La Belle Equipe" este locul în care şi-au găsit sfârşitul şi doi români. Erau căsătoriţi, iar femeia lucra ca barman în restaurant.

Pentru cei care au rămas în viaţă urmează luni cumplite, în care, ajutaţi de psihologi, vor încerca să treacă peste şocul acelei seri.

Phillipo, soţul unei victime: „Mă numesc Phillipo şi mi-am pierdut soţia. În timpul atacurilor, cumpăram un joc video. Nu eram la restaurant pentru că voiam să-l testez. De aceea am rămas acasă”.

Jean-Pierre Vouche, psiholog francez: „Cum trăiţi cu ideea că sunteţi un supravieţuitor?”

Phillipo: „Spuneţi "supravieţuitor", dar nu mă simt aşa. E foarte greu de trăit aşa”.

Asta şi pentru că rămân foarte multe întrebări, la care autorităţile din Franţa trebuie să răspundă.

Sanda Nicola, trimis special Digi24 la Paris: „Francezii ies uşor-uşor din starea de şoc şi se întreabă cum este posibil să se întâmple una ca asta într-o ţara care a fost zguduită la începutul anului de un alt atentat, cel de la Charlie Hebdo. Nivelul alertei era foarte ridicat, serviciile secrete erau deja în stare de alertă...”

O dovadă clară că locuitorii din Hexagon refuză să plece capul în faţa ameninţărilor teroriste e un banner, afişat pe Turnul Eiffel, unul din locurile emblematice ale Parisului. Mesajul e cât se poate de grăitor: "Suntem loviţi de valuri, dar nu ne scufundăm".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri