Furt de bijuterii în valoare de 5,5 milioane de euro chiar de sub ochii bijutierului

Data publicării:
Sotheby's Preview A 100 Carat Diamond
Foto: Gulliver/Getty Images

Un hoț a reușit să fure la sfârșitul lunii decembrie diamante și bijuterii în valoare de 5,5 milioane de euro chiar de sub ochii unui vânzător de bijuterii de lux din centrul Parisului, a indicat miercuri o sursă din cadrul poliției, citată de AFP.

Sotheby's Preview A 100 Carat Diamond
Foto: Gulliver/Getty Images

Un bărbat în jur de patruzeci de ani, care s-a prezentat drept un "specialist în bijuterii care efectuează o tranzacție pentru un terț", a apărut în dimineața zilei de 30 decembrie la un magazin de bijuterii de lux din capitala Franței, după ce își făcuse o programare, a povestit sursa citată de Agerpres.

În showroom-ul privat al mărcii elveține de bijuterii De Grisogono, situat în centrul capitalei franceze, bijutierul i-a prezentat mai multe piese necunoscutului, care s-a declarat interesat de "două diamante brute și de două inele cu diamante și pietre prețioase". În cele din urmă, bărbatul a plecat fără să cumpere nimic.

Bijutierul nu a realizat decât în după-amiaza aceleiași zile că vizitatorul său din timpul dimineții subtilizase cele patru piese, lăsându-i în cutiile acestora niște copii fără valoare.

Potrivit AFP, prejudiciul este estimat la 5,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri