Furt straniu de la un spital din Paris. Au dispărut kituri de protecție contra unor agenți chimici și biologici

Data publicării:
Muncitor dezinfecteaza o locuinta Ebola Dallas - Guliver GettyImages

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

La depozitul respectiv ar fi avut acces mai multe persoane care se aprovizionau cu materiale sanitare.

Instituția a confirmat că „dispariția acestor elemente de ținută, în număr limitat” a fost constatată miercuri, iar a doua zi susține că a sesizat autoritățile.

Spitalul a precizat că au fost sporite măsurile de securitate.  

Un asemenea furt intrigă în contextul actual, mai ales că premierul Manuel Valls a vorbit joi, în Parlament, despre evenutale atacuri chimice. Premierul a menționat „războiul de tip nou” și „imaginația macabră” pe care o au cei care organizează atentate.

Duminică, ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a spus că un atac chimic sau bacteriologic se numără printre riscurile la care sunt expuși francezii, dar a dat asigurări că au fost luate toate măsurile de precauție.  „Este foarte complicat să folosești arma chimică de pe un teritoriu ca să ataci un altul”, a nuanțat ministrul într-un interviu pentru iTele.

Pe de altă parte, printr-o ordonanță dată sâmbătă, guvernul a autorizat farmacia armatei să distribuie serviciilor de urgență civilă din Franța un antidot pentru arme chimice. Acest produs - sulfatul de atropină - care acționează împotriva substanțelor neurotoxice a fost pus la dispoziția spitalelor din cauza riscului de atentate, în contextul conferinței de mediu ce va reuni la sfârșitul lunii, la Paris, peste 100 de șefi de stat și de guvern, menționează directorul general pentru sănătate, care semnează acest ordin. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri