GALERIE FOTO. Prima prințesă moștenitoare care se naște după 25 de ani în familia regală britanică

Data publicării:
mica printesa cambridge prim plan - getty

©FOTO:GETTY/GULLIVER IMAGES

©FOTO:GETTY/GULLIVER IMAGES

Ducii de Cambridge şi noua prinţesă au plecat acasă la mai puţin de 10 ore după naştere.

©FOTO:GETTY/GULLIVER IMAGES

În acest timp, fetiţa a şi primit primul vizitator: fratele ei mai mare, Prinţul George, adus de tatăl său să-şi vadă mama şi surioara. George le-a făcut cu mâna ziariştilor adunaţi în faţa clinicii.

©FOTO:GETTY/GULLIVER IMAGES

Vestea naşterii prinţesei a fost anunţată cu respectarea tuturor tradiţiilor regale.

©FOTO:GETTY/GULLIVER IMAGES

„În această zi de 2 mai, anul 2015, îi spunem bun venit, cu suflete umile, celui de-al doilea născut al alteţelor sale regale Ducele şi Ducesa de Cambridge. Prinţesa este a patra în ordinea succesiunii la tron. Fie ca prinţesa să aibă viaţă lungă, fericită şi glorioasă şi într-o zi să domnească asupra noastră. Dumnezeu să o ocrotească pe Regină!”, a anunțat ceremonios crainicul Casei Regale.

©FOTO:GETTY/GULLIVER IMAGES

Anunţul privind naşterea celui de-al doilea copil al Ducilor de Cambridge a venit pe Twitter, o premieră în familia regală a Marii Britanii. Dar, mai întâi au fost anunţaţi despre venirea pe lume a prinţesei Regina Elisabeta a II-a, prinţul consort Philip, moştenitorul coroanei, Charles, prinţul Harry şi familia lui Catherine.

Anunţul naşterii prinţesei a fost primit cu urale de zecile de jurnalişti şi susţinători ai familiei regale adunaţi în faţa clinicii londoneze:

- Avem un bebeluş? Vino aici! Spune-mi.

- Tocmai a sosit e-mailul. Alteţa sa regală Ducesa de Cambridge a născut cu bine o fiică. Este o fată! La 08:34 în această dimineaţă. Bebeluşul are 3,71 kilograme. Ducele de Cambridge a fost prezent la naştere.

Doamne, trebuie să respir!

Regina, Ducele de Edinburgh, Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall, Prinţul Harry, aflat în Australia şi membrii familiei au fost informaţi şi sunt încântaţi de veste. Alteţa sa regală şi bebeluşul se simt bine.

- O prinţesă! Să mergem să sărbătorim!

- Este fetiţă! Minunat!

©FOTO:GETTY/GULLIVER IMAGES

Sute de oameni s-au adunat şi în faţa Palatului Buckingam unde naşterea prinţesei a fost anunţată printr-un mesaj aşezat pe un şevalet.

©FOTO:GETTY/GULLIVER IMAGES

Unii membri ai marinei militare au sărbătorit venirea pe lumea a prinţesei într-un mod aparte - pe puntea unei nave, ei au format cuvântul „soră”. Iar pe turnul British Telecom din Londra a apărut mesajul „It's a girl” - „Este o fetiţă”.

Titlul oficial pe care îl va deţine fiica prinţului William va fi „Alteţa Sa Regală Prinţesa de Cambridge". 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri