GALERIE FOTO. Rusia a marcat 71 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste

Data publicării:
kAGNfKbLseA8uPlAVNaQ72axd2FnkYjo
ZFdCpHuXQKMqCMsXHtzkxBn4Dcenf5ku
ZFdCpHuXQKMqCMsXHtzkxBn4Dcenf5ku

Peste 10.000 de soldaţi s-au antrenat luni de zile pentru a defila prin faţa preşedintelui Rusiei. Cel mai aşteptat moment a fost însă apariţia unităţii de femei ofiţer şi subofiţer, care au atras toate privirile cu uniformele lor albe.

Spectacolul din Piaţa Roşie a fost deschis de ministrul Apărării, care a trecut în revistă trupele, i-a dat onorul preşedintelui Vladimir Putin, care apoi s-a adresat militarilor.

Dragi veterani, tovarăşi soldaţi şi marinari. Tovarăşi ofiţeri, generali şi amirali. 9 mai este o sărbătoare de stat, dar şi una foarte personală, o sărbătoare de familie. A devenit un simbol al relaţiei sacre a Rusiei cu poporul său. Şi această unitate, devotament pentru patrie este nucleul puterii, încrederii şi demnităţii noastre”, a declarat Vladimir Putin.

Potrivit analiştilor politici, acesta este unul dintre momente în care ruşii îşi demonstrează solidaritatea în faţa sancţiunilor şi izolării Occidentului. De altfel, sărbătoarea de la Moscova a fost ignorată total de liderii vest-europeni, aşa cum se întâmplă de doi ani de când Rusia a anexat Crimeea.

Preşedintele rus i-a avut alături în tribuna oficială pe premierul Dmitri Medvedev, dar şi pe preşedintele Kazahstanului, singurul şef de stat străin care a asistat la ceremonie. Ei au admirat trupele dar şi avioanele de luptă Suhoi-35, utilizate în Siria.

La finalul defilării liderul de la Kremlin a salutat veteranii de război din tribune. De asemenea, Vladmir Putin a acceptat rugămintea unei domnişoare blonde şi a făcut o fotografie împreună cu aceasta. Şeful statului rus a mers apoi relaxat prin Piaţa Roşie, însoţit de preşedintele Kazahstanului şi ceilalţi membri din stafful lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri