GALERIE FOTO. Vladimir Putin și Silvio Berlusconi, în vizită în Crimeea

Data publicării:
Silvio Berlusconi si Vladimir Putin promenada din Ialta - kremlin.ru

Vizita a continuat apoi la Palatul Livadia, fosta reşedinţa de vară a ţarului Nicolae al II-a de la Ialta, acum devenită muzeu.

Cei doi politicieni, a căror excelentă relație personală este binecunoscută, au depus flori la un monument ridicat în memoria soldaților căzuți în Războiul Crimeii, la care au participat și trupe din Regatul Sardiniei, astăzi parte componentă a Italiei.

Imaginile difuzate de televiziunea de stat rusă îl arată pe Putin spunându-i lui Berlusconi că dorește să afle numele exacte ale soldaților italieni, pentru a le inscripționa pe monument. „Dacă doriți, putem construi aici un parc unde fiecare soldat va avea propria piatră funerară”, i-a propus liderul de la Kremlin fostului premier italian, potrivit Agerpres. Acesta din urmă i-a mulțumit și l-a asigurat că se va ocupa personal de obținerea acestor nume.

Putin și Berlusconi au mai vizitat și vinăriile de la Massandra, legendarul producător de vin al Crimeii încă din epoca țaristă, și au degustat acolo un pahar de vin.

Silvio Berlusconi in crama din Crimeea - kremlin.ru
Silvio Berlusconi in crama din Crimeea - kremlin.ru

Silvio Berlusconi este unul dintre puţinii politicieni europeni care vizitează Peninsula Crimeea, după anexarea acestui teritoriu ucrainean de către Federaţia Rusă. Fostul premier italian i-a luat apărarea liderului de la Kremlin în faţa şefilor de stat europeni şi a criticat sancţiunile împotriva Rusiei.

Zece parlamentari francezi, atât de stânga, cât și de dreapta, au fost și ei în Crimeea în luna iulie, vizită salutată de Guvernul de la Moscova și criticată de cel de la Paris, care a declarat că o „regretă profund”.

Potrivit televiziunii ruse, înainte de a ajunge în Crimeea, Berlusconi a petrecut două zile în stațiunea balneară Soci, pe malul Mării Negre.

Fostul premier italian a criticat sancțiunile europene împotriva Rusiei, pe care le consideră „o revenire la Războiul Rece”. Vizita sa în Crimeea poate fi considerată, însă, o încălcare a acestor sancțiuni, ce prevăd inclusiv interzicerea activităților turistice în Crimeea, notează Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri