Gara de Nord din Paris, evacuată din cauza a trei suspecți considerați periculoși

Data actualizării: Data publicării:
Emergency Services Attend Further Hostage Situation In Kosher Deli
Foto: Gulliver/ Getty Images

Gara de Nord din Paris a fost evacuată, luni noapte, pentru mai multe ore în urma unei alerte de securitate. Forțele de ordine au căutat trei persoane descrise drept „periculoase” de autorităţile unei ţări străine, care le-au alertat vineri pe cele franceze.  Cei trei ar fi fost văzuţi la Bordeaux, Marsilia şi la Paris. Polițiștii au lansat operaţiuni în fiecare dintre oraşe, dar nu au reuşit să îi prindă.

Emergency Services Attend Further Hostage Situation In Kosher Deli
Foto: Gulliver/ Getty Images

Potrivit Le Parisien, operaţiunea a început la ora locală 23.00 (00.00 ora României). Autorităţile au evacuat peroanele, iar zona a fost închisă de ofiţeri înarmaţi. For'ele de ordine s-au concentrat asupra unui tren TGV in Valenciennes, în nordul Franţei, iar toate cele 21 de persoane aflate la bord au fost evacuate, relatează News.ro.

Operaţiunea de la Paris s-a încheiat în jurul orei locale 1.50 (2.50 ora României), fără nici un rezultat.

Oficialii nu au dat detalii despre operaţiunea ce a avut loc într-unul dintre cele mai aglomerate noduri de transport din Europa.

Franţa este în stare de urgenţă după atacurile de la Paris, din 2015, iar măsurile de securitate au fost intensificate în toată ţara pentru al doilea tur de scrutin, ce a avut loc duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri