Geneticianul James Watson donează banii obţinuţi din vânzarea medaliei Nobel unor institute de cercetări ştiinţifice

Data publicării:
50815286

Alisher Usmanov a cumpărat medalia Nobel (FOTO Getty images)

„Cumpărătorul Alisher Usmanov a achiziţionat medalia pentru a o înapoia deţinătorului ei”, a anunţat miercuri, într-un comunicat, USM, holdingul magnatului rus, care deţine numeroase afaceri în industria metalurgiei şi în domeniul internetului, a cărui avere a fost estimată de revista Forbes la 18,6 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

„Astfel, conform proiectului său iniţial, profesorul Watson va putea să doneze banii obţinuţi din acea vânzare unor institute de cercetări ştiinţifice care l-au format, precum Universitatea Chicago, Universitatea Indiana şi Universitatea Cambridge, dar şi laboratorul Cold Spring Harbor din Long Island”, precizează acelaşi comunicat de presă.

James Watson, genetician şi biochimist american, în vârstă de 86 de ani, a câştigat premiul Nobel pentru medicină în 1962, după ce a descoperit, în 1953, împreună cu Francis Crick şi Maurice Wilkins, structura în formă de spirală dublă a acidului dezoxiribonucleic (ADN). Studiul lor este considerat una dintre dintre descoperirile ştiinţifice majore din istoria omenirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri