Germania cere Turciei să pună capăt rapid stării de urgență

Data publicării:
steinmeier - GettyImages-543390694

 

FOTO: Gulliver/GettyImages

Frank-Walter Steinmeier a transmis un comunicat miercuri seară, ca răspuns la declararea stării de urgență, cerând guvernului turc să mențină atât statul de drept, cât și o proporționalitate în răspunsul său la tentativa de lovitură de stat.

„Declararea stării de urgență face să devină clar încă o dată că tentativa de puci are un efect profund asupra politicii și societății turce”, a afirmat Steinmeier. 
    
El a mai spus că Germania continuă să ceară Turciei să exercite reținere în răspunsul ei la lovitura de stat dejucată. 
    
„Numai implicarea dovedită în acte ilegale, și nu suspiciunile privind anumite orientări politice ar trebui să declanșeze acțiunile guvernamentale", a insistat Steinmeier. 
    
„Este, de asemenea, foarte important ca declararea stării de urgență să fie limitată numai la durata necesară și apoi să fie ridicată în cel mai scurt timp posibil", a adăugat el. 
    
Potrivit șefului diplomației germane, o astfel de abordare este chiar în interesul Turciei, în timp ce orice altceva ar diviza țara și ar slăbi Turcia, atât pe plan intern, cât și extern.

Într-o declaraţie făcută miercuri seara la Ankara, preşedintele turc a anunţat instaurarea stării de urgenţă. Măsura ar fi luată pentru combaterea efectelor loviturii de stat „care nu s-a încheiat". Starea de urgenţă a fost declarată pentru trei luni. În acelaşi discurs, preşedintele Turciei a reclamat şi că ţări străine ar putea fi implicate în puciul eşuat de la sfârşitul săptămânii trecute.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri