Tânără inculpată după ce a înjunghiat un poliţist la ordinul ISIS

Data actualizării: Data publicării:
politisti germani gara

O fată de 16 ani care a înjunghiat un poliţist într-o gară din Hanovra (Germania), aparent la ordinele organizaţiei teroriste Stat Islamic, a fost pusă sub acuzare pentru tentativă de crimă şi susţinere a unei grupări jihadiste, au anunţat luni procurorii însărcinaţi cu dosarul, citaţi de Reuters.

politisti germani gara
Foto: Guliver/GettyImages

Safia S., care are dublă cetăţenie, germană şi marocană, este în arest în aşteptarea procesului. Data acestuia nu a fost fixată deocamdată, scrie News.ro.

Potrivit Parchetului, ea a mers la Istanbul în luna ianuarie, unde s-a întâlnit cu membri ai ISIS care au încercat să o ajute să intre în Siria. Planurile sale au fost zădărnicite, însă, când mama ei a prins-o şi a adus-o înapoi în Germania.

La întoarcerea în ţara sa de origine, Safia S a contactat membrii ISIS prin intemerdiul unui serviciu de mesagerie online şi le-a cerut să o ajute să planifice atacul, au explicat procurorii.

În februarie, tânăra a atacat un poliţist, pe care l-a rănit grav.

Un tânăr de 19 ani, cu dublă cetăţenie germană şi siriană, era la curent cu planurile fetei. El se află de asemenea în arest şi a fost inculpat pentru că a ascuns o infracţiune.

Înjunghierea de la Hanovra a avut loc înainte de valul de atacuri vizând civili din Germania, din a doua jumătate a lunii iulie. Două dintre acestea din urmă, în care au murit numai atacatorii, au fost revendicate de ISIS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri