Germania promite combaterea infracționalității în rândul imigranților

Data publicării:
refugiati germania GettyImages-487212298

FOTO: Gulliver/Getty Images

Un număr de 121 de femei s-au plâns că au fost jefuite, amenințate sau agresate sexual de către bande formate în majoritate din bărbați băuți, cu vârste între 18 și 35 de ani.

Reacționând la cele întâmplate la Koln, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), partidul Angelei Merkel, a făcut apel la înăsprirea pedepselor împotriva infractorilor din rândul solicitanților de azil, potrivit unui proiect de document.

În document se afirmă că refugiații și solicitanții de azil care au fost condamnați la închisoare sau sunt sub control judiciar ar trebui să nu mai fie eligibili pentru primirea dreptului de azil.

Această poziție este împărtășită și de către vicecancelarul german Sigmar Gabriel, liderul Partidului Social-Democrat (SPD), partenerul de coaliție al CDU. „De ce trebuie să plătească contribuabilii germani pentru ținerea în închisoare a infractorilor străini? Amenințarea cu petrecerea timpului după gratii în țara lor de origine este mult mai descurajantă decât executarea pedepsei în Germania”, a declarat Sigmar Gabriel. 

Poliția din Koln nu a confirmat dacă printre autorii faptelor din ajunul Anului Nou erau și refugiați, dar Arnold Plickert, liderul sindicatului din poliție din landul Renania de Nord-Westfalia, a afirmat însă că nu are nici o îndoială în legătură cu aceasta. „Ideea că nimic nu arată că printre atacatori erau și refugiați este greșită. Erau cu siguranță și refugiați printre atacatori”, a declarat Plickert. 

„Colegi din poliție au indicat că bărbații cu care au intrat în contact aveau acte emise de Ministerul Migrației”, a mai spus Plickert, adăugând că nu este însă clar dacă refugiații respectivi făceau parte dintr-un grup mai mic de hoți foarte profesioniști care acționau în cadrul unei mulțimi de circa 1.000 de bărbați prezenți la fața locului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri