Germania şi SUA promit să colaboreze, în pofida scandalului de spionaj

Data publicării:
sua germania

Relaţiile dintre Germania şi Statele Unite au devenit delicate, în ultima vreme, după ce la Berlin au fost descoperiţi doi spioni care lucrau pentru Statele Unite.

Cu toate acestea, şefii diplomaţiilor celor două state au ţinut să sublinieze că relaţia dintre Berlin şi Washington este mult mai importantă şi nu poate fi afectată de astfel de incidente.

„Avem o cooperare politică importantă şi suntem prieteni foarte buni şi vom continua să lucrăm împreună în acelaşi spirit pe care l-am demonstrat astăzi”, a declarat John Kerry, secretarul de stat al SUA.

„Vrem să lucrăm pentru revigorarea acestei relaţii, în baza încrederii şi a respectului reciproc”, a spus Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe.

În primul caz de spionaj descoperit de Germania, un agent dublu transmitea informaţii agenţilor CIA. În cel de-al doilea era implicat un membru al armatei germane. Ambii bărbaţi au fost arestaţi.

Anul trecut, s-a aflat că Agenţia Naţională de Securitate a Statelor Unite a interceptat telefonul cancelarului german Angela Merkel.

Aceasta a declarat, atunci, că spionajul între prieteni este o risipă de energie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri