Grav accident rutier în Germania: zeci de răniți și 17 dispăruți

Data actualizării: Data publicării:
DDy7hZ6VYAEMG3U

31 de persoane au fost rănite și 17 sunt date dispărute în urma unui grav accident rutier produs luni dimineață pe o autostradă din sudul Germaniei, un autocar fiind complet mistuit de flăcări după o coliziune cu un autotren, transmite Agerpres.

Actualizare 14:00. Autorităţile germane, prin purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, au confirmat că multe persoane şi-au pierdut viaţa în accident, însă nu au dat, până la această oră, o cifră exactă.

În această dimineaţă, puţin după ora 7:00, a avut loc un accident tragic pe autostrada 9 între oraşele Muenchberg-Sued şi Gefrees, în apropierea oraşului Stammbach. Din câte ştim până acum, un autobuz s-a lovit de o semiremorcă. Se pare că a fost un ambuteiaj. În prezent, 31 de oameni sunt trataţi de către echipele de salvare. Mai multe elicoptere de salvare sunt la locul incidentului. O investigaţie este în desfăşurare cu privire la situaţia persoanelor care sunt dispărute”, a declarat Anne Hoefer, reprezentanta poliţiei germane.


Accidentul a avut loc pe autostrada A9, între localitățile Münchberg și Gefrees, în landul Bavaria. În urma coliziunii, autocarul a luat foc și a ars complet.

Potrivit poliției, 31 de pasageri au fost răniți, dintre care unii grav, iar 17 persoane sunt date dispărute. Deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat cu aceste persoane, dar potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției, nu este exclus ca unii dintre pasageri să nu fi reușit să se salveze din autocarul în flăcări.

Autocarul se îndrepta în direcția Nürnberg când a fost prins într-un ambuteiaj și a lovit un autotren care rula în fața lui.

Poliția a închis traficul pe autostrada A9 pentru a permite intervenția echipajelor de salvare. Potrivit presei locale, la locul accidentului au aterizat patru elicoptere.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri