GRECIA. Bătaie pe provizii în insula Kos

Data publicării:
bataie provizii

Sosirea ajutoarelor umanitare în tabăra imigranţilor de pe insula Kos a provocat revolte. Oamenii s-au bătut şi au vandalizat maşina în încercarea de a pune mâna pe cât mai multe provizii.

Cei care au reuşit să pună mâna pe alimente au fost alergaţi pe stradă de oamenii care nu au reuşit să ia nimic.

Mulţi dintre cei fugăriţi au fost prinşi şi bătuţi cu bestialitate.

„Nu e bun sistemul. Eu sunt aici de şapte zile. Prietenul meu e de 20 de zile aici. Nu avem mâncare, nu avem apă, nu avem nimic. E o situaţie foarte periculoasă”, spune un imigrant.

Ajutoarele au venit din partea unor marinari americani, care au cumpărat alimente din propriul buzunar. Ei au asistat şocaţi la bătăile iscate pe alimente.

„Pe planeta asta, cu toţii plătim taxe de 25-30 la sută guvernelor noastre. Unde sunt ele acum? Dacă nu sunt aici să ajute, să gestioneze aceste crize umanitare, atunci de ce mai există? Trebuie să ne întrebăm unde se duc banii”, spune un marinar american.

Tabăra imigranţilor clandestini de pe insula Kos se află în administraţia organizaţiei Medici fără Frontiere. Reprezentanţii ONG-ului cer ajutorul autorităţilor şi spun că sunt complet depăşiţi de situaţie.

Suntem singuri aici. Suntem singuri şi e imposibil să lucrezi în acest loc. E imposibil ca oamenii să stea aici timp de 20 de zile şi (n.r. e imposibil) să îi ajuţi. Am ajuns într-un punct în care nu îi mai putem ajuta, pentru că e prea mult”, a declarat Julia Kourafa, ofiţer de comunicare.

Sute de imigranţi ajung, în fiecare zi pe insula Kos. Peste 237.000 de oameni au intrat ilegal în Europa de la începutul acestui an, un record absolut pentru bătrânul continent.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri