Gruparea teroristă Stat Islamic ameninţă Spania cu noi atentate

Data actualizării: Data publicării:
Van Hits Crowds In Barcelona's Las Ramblas
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 17: A damaged van, believed to be the one used in the attack, is surrounded by forensics officers in the Las Ramblas area on August 17, 2017 in Barcelona, Spain. Officials say 13 people are confirmed dead and at least 50 injured after a van plowed into people in the Las Ramblas area of the city. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Gruparea teroristă Stat Islamic a salutat atentatul cu camioneta la Barcelona, soldat cu 15 morţi, şi a îndemnat la noi atacuri în Spania, relatează news.ro.

Van Hits Crowds In Barcelona's Las Ramblas
FOTO: Gulliver/Getty Images

În primul său clip de propagandă în limba catalană, un membru al grupării jihadiste îi prezintă pe autorii atentatului de la Barcelona drept „fraţii noştri”, iar un altul proferează ameninţări la adresa „creştinilor spanioli” şi promite că ţara se va întoarce în „teritoriul califatului”.

Imediat după atacul de la barcelona, Amaq, braţul media al Statului Islamic, a emis un comunicat în care i-a prezentat pe atacatori drept ”soldaţi ai Statului Islamic”, însă gruparea nu a revendicat în mod explicit atentatul.

Patru bărbaţi au fost arestaţi după atentate - unul la Alcanar şi trei la Ripoll. Trei sunt cetăţenimarocani, iar al patrulea spaniol. Bărbaţii au vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani. Niciunul nu era cunoscut serviciilor de informaţii spaniole cu legături teroriste.

Unul dintre suspecţi a declarat în timpul unei audieri la tribunal, marţi, că celula plănuia să atace „monumente” din Barcelona.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri