Grupul ING pregăteşte concedierea mai multor mii de angajaţi

Data publicării:
ING Interieur ICEC - Acanthus Amsterdam
Foto: Flikr ING

ING Groep, cea mai mare bancă din Olanda, pregăteşte concedierea mai multor mii de angajaţi, în cadrul unui plan de reorganizare care va fi anunţat luni, la o întâlnire cu investitorii, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de publicaţia Het Financieele Dagblad, relatează Bloomberg.

ING Interieur ICEC - Acanthus Amsterdam
Foto: Flikr ING

Reorganizarea va duce la o mai mare centralizare a conducerii şi ar putea genera economii de ordinul miliardelor de euro. Un purtător de cuvânt al ING, Raymond Vermeulen, a refuzat să comenteze informaţia.

Banca are circa 52.000 de angajaţi, conform site-ului ING.

ING vede oportunităţi pe pieţele din Belgia, Olanda, Germania şi Polonia, în timp ce are îndoieli legate de prezenţa în Turcia, precizează News.ro.

Directorul general Ralph Hamers a transformat ING într-o bancă cu operaţiuni concentrate în Europa şi vrea să extindă creditarea către persoane fizice şi companii dincolo de piaţa internă a băncii, în condiţiile în care minimele record la care se află dobânzile şi condiţiile stricte ale autorităţilor de reglementare referitoare la capital riscă să îi erodeze profiturile.

ING este prezentă şi pe piaţa din România, iar Aris Bogdaneris, Head of Challengers & Growth Markets în cadrul grupului ING şi membru al board-ului, a declarat la sfârşitul lunii august, pentru presa din România, că instituţia financiară vizează o cotă de 10% pe piaţa locală.

În primul semestru, ING Bank Romania şi-a majorat cota de piaţă pe creditare de la 5,4% la 7,1%, în timp ce pe depozite cota de piaţă a avansat la 7,4% comparativ cu 6,5% in 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri